Sider

mandag 7. juni 2010

Hunkydory og Collector Swedish Open

Vi reiser til Båstad med Elle og Kiman Woman i juli for å overvære dette tennis arrangementet, som jeg har hørt skal være en stor fest og veldig gøy, og vi vil selvsagt dokumentere turen her på bloggen.

Her følger pressemelding:

For andra året på rad kler Hunkydory opp alle funksjonærer, dommere og ballgutter under Collector Swedish Open i Båstad, som er en del av ATP og WTA. Nytt for i år er at Hunkydory er ansvarlige for både herre- og dameuken. Kolleksjonen er inspirert av den legendariske tennis- og medlemsklubben Palm Springs Racquet Club i California.

I 1932 kjøpte Charlie Farrell og Ralph Bellamy ett stykke land, for 3 500 dollar, i Palm Springs av en dame ved navn Alva Hicks. Den 15 desember, to år senere, arrangeres den store innvielsen av hva som skulle bli Hollywood-stjernenes tilfluktssted på 40- og 50-tallet. Palm Springs Racquet Club lokket med sin modernistiske arkitektur, fire tennisbaner, restaurant, bar og ett enorm basseng, noen av datidens største ikoner. Svart-hvite bilder fra klubbens eget arkiv viser Clark Gable, Charlie Farrell, Errol Flynn og Audrey Hepburn. Stilen var avslappet og sval før sin tid, i materialer som bomull og canvas. Ettermiddagene ble tilbrakt på noen av tennisbanene eller ved bassenget og ble avsluttet på The Bamboo Lounge, baren der drinken Bloody Mary ble født.

Hunkydorys tenniskolleksjon for sommeren 2010 består av både herre- og dameplagg. Vi ser klassiske materialer og mønster med røtter i amerikansk 50-talls mote. Eksempelvis er jakker i seersucker, smale slips og sløyfer med ruter til en enkel bomullspiké. Basen er lysblå med kontrastfarger som benhvit og rødt. Den klassiske pikén har strøket krage i bomull og skjortene er i oxford-binding. Det er en smal og dresset silhuett, med strikk og vevninger. Som skydd mot solen finns mindre hatter og caps i hvit bomull med ett brodert emblem.

– Tennis er, i tillegg til spenningen, også en estetisk sport med en rik historie som tiltaler oss på Hunkydory. I år har vi sett vestover for inspirasjon, nærmere bestemt til den legendariske tennisklubben Palm Springs Racquet Club og dens velkledde ikoner som Clark Gable og Errol Flynn. Medlemsklubben med sin dramatiske omgivelser av ørken og berg viser en tid da 50-tallets sportsmote ble blandet med klassiske, skreddersydde fritidsklær, sier Christopher Bjercke, administrerende direktør og gründer av Hunkydory.