Sider

torsdag 30. september 2010

Hunkydory

Hunkydory er et svensknorsk merke som ble startet av Ulrika og Christopher Bjercke i 1996.
Hunkydorys kunde er en ung kvinne i 20-30 årene som søker alternativer til de typiske mainstreammerkene.
De er nå representert i 400 butikker i 12 forskjellige land, hvor Norge, Danmark, Frankrike og Holland er de mest viktige landene utenfor Sverige.
Uttrykket er typisk romantisk folklore med etniske toner og klassisk armystil. Signaturplaggene inkluderer en "wrap around cardigan" som ofte er festet med en stor sikkerhetsnål eller brosje, i tillegg til blondete bomullsbluser.
Designduoen har også gjort andre ting utenfor sine egne kolleksjoner, blandt annet designet Christopher de nye SAS uniformene i 1998 i samarbeid med Pernilla Forsman og Susanne Rutzou.


SS11 kolleksjonen består av Cruisecollection, Main, Summer og en del Accessories.
Cruise har et strengt militærtema som går igjen i plaggene. Farger som armygrønn, sand og marineblå blir mye brukt og mange av plaggene har også uniformsmerker på ermene.
Main er kjernekolleksjonen som kommer i butikker i februar og inkluderer mye bomullskjoler, jakker og rette korte bukser, mye av de militære detaljene går igjen i denne kolleksjonen. Mange av plaggene er har solblekede og utvaskede mønstere så det skal se ut som de har vært brukt i åresvis.
Summer er feriekolleksjonen som inneholder tynne, lette og transarente stoffer i sterke pasteller og plagg som skal kunne brukes like enkelt over en bikini som under en jeansjakke utover kvelden.
Hunkydory på Kling.