Sider

onsdag 9. mars 2011

Gudrun & Gudrun pressetekst

Gudrun & Gudrun
Mesteparten av kolleksjonen er håndlaget av færøyske og jordanske damer. Alle etiske regler fra EU følges under produkjsonen. Merket går under overskriften "slow clothing" da det tar lang tid å få ferdig hvert av de håndskrikkede plaggene. De klassiske genserene er laget av 100% ubehandlet færøysk ull.

Den færøyske ullen og lammeskinnet som er brukt i G&Gs produksjon er avfallsprodukter. Sauene er brukt til fårekjøtt, så ingen dyr er brukt kun til G&G produksjon.
I den nye accessorieslinjen er det i tillegg blitt brukt fiskeskinn. Fisken er også blitt fanget for å bli spist - og G&G får bruk for skinnet.

Helt siden designeren var en liten jente som vokste opp i en liten landsby på en liten øy, hadde hun en forkjærlighet for klær og stil. Hun dro ned til fergen for å se om det kom fremmede for å ta inspirasjon fra de forskjellige måtene å kle seg på.
Hun var (og er) kjent for å sjekke hver eneste gamle skuff hun kommer over for å se om det er noe spesielt og interressant som kan inspirere kolleksjonene.
Hovedkunden, og en av inspirasjonskildene er en selvsikker dame som tør å ta egne valg uansett hva som er spådd å bli riktig for sesongen. Mote har ikke så mye å si, det er mer et spørsmål om stil. kolleksjonene er tidløse, de kan fungere om to år, like godt som for to år siden.

G&G er solgt sammen med merker som lanvin, celine, ann demeulemeester, hussein chalayan og comme des garcons på Alexa Chungs favorittbutikk i London, Dover Street Market, i tillegg til butikker som Sabine Poupinel i København og fantastiske Colette i Paris.