Sider

onsdag 6. juni 2012

En skildring...Det er juni. Eller kanskje april, september eller november. Samme kan det være.
”Hei, er det noen som kan skifte musikk? Vi har hørt gjennom hele lista!” Vi  bytter musikk. Men bare til det vi hørte på akkurat før det vi hører på nå. Noen blir fornøyd. Andre bryr seg ikke. Noen blir ekstra glade for nå kom favorittsangen deres på, som de ikke husker hva heter. 
             Det er september. Eller kanskje april, juni eller november. Samme kan det være.
Esker. Mange esker. Og folk. Han som hjelper til innerst i hjørnet står på som en helt, men til og med helter trenger hvile. Og litt mat og drikke i tillegg. ”Det er lunsj”, blir han fortalt. ”Neida, det går fint det”, kontrer han tilbake med. Offensivt. Kanskje nå, ja, men ikke i lengden. Alle trenger lunsj, noen trenger til og med lunsj flere ganger om dagen. Vi kaller de multi-lunsjere. Tilbake til eskene. ”Hvem kan flytte eskene?”. Tysk aksent. ”Jeg kan”. Norsk motvillighet, eller kanskje spansk. Mengder av papp beveger seg fra A til B. ”Unnskyld, kan vi komme inn og titte?”. Selvfølgelig kan man komme inn og titte. Titt i vei. Noen velger å spise lunsj. Han i hjørnet står over.
            Det er november. Eller kanskje april, juni eller september. Samme kan det være. Favorittsangen går for fjerde gang. Inn kommer en mann som har avtalt et møte med noen som ikke har tid til å møte han, og han skal selge noe som vi ikke trenger å kjøpe. Dårlig odds. ”God dag”. Høflighet. Flere skal titte. ”Kan noen prise de varene der?” spør noen. ”Ja!” En eller annen ville prise. Kanskje var det han i hjørnet. Når er det lunsj egentlig? Kaffemaskinen går i stå. Noen melder om tom vanntank, andre om tett melkebeholder. Kanskje er det en kombinasjon? ”Hadet”. Høflighet. Inget salg på han i dag dessverre, men kanskje en annen gang. Han hadde ganske dårlig odds denne dagen.  På vei kolliderer han nesten med noen som skal inn og titte. ”Kan vi komme inn og titte?” blir det spurt. ”Ja, velkommen inn!” Vi må selge våre egne ting. Esker må flyttes.
            Det er april, eller kanskje juni, september eller november. Samme kan det være. Folk strømmer inn. Mange mener det er litt for få folk. ”Det er nok været”. Tysk aksent. Alle nikker samtykkende. Kaffemaskinen fungerer optimalt. Senere er det flere enn få, det er mange. Alle er enige i at været plutselig har blitt bra. ”Utrolig hvordan det skifter!” Alle nikker samtykkende. Brygga er elektrisk. Musikk-lista har blitt hørt gjennom flere ganger. Ingen bryr seg. Det er stemning. Han i hjørnet tar lunsj. Det kommer forslag til hva vi burde gjøre annerledes til neste gang. Alle er enig, men ingen noterer. Jo, kanskje én, bakerst i hodet. ”Skriv e-posten din her, så får du mail om neste kolleksjonssalg” Han nikker medvillig, men tvilende. ”Er det masse reklame med på kjøpet”, tenker han, men tørr ikke si det. Man ser han har lyst, men forblir tyst. Selgeren følger opp med en telefonsamtale. Inget resultat, men vi forblir høflige.
            Det er september, eller kanskje november, juni eller april. Samme kan det være. Han i hjørnet har blitt multi-lunsjer. Folk ut og inn. De kommer og går.  Kaffemaskinen har fungert over en lengre periode. Kanskje er den byttet ut med en oppgradering? Brygga er enda mer elektrisk nå enn før. Esker her og der. Handel og smil. Noen vil bytte varer. Andre vil bytte sang. Noen snakker tysk, andre snakker norsk. Et par der borte snakker spansk. Vi elsker det.
            Det er juni, september, april eller november. Det er Vareprøvesalg hos Holzweiler Agenturer.        

Vel møtt!